Oman koiran hierontakurssi

Opi tekemään helppo ja tehokas hieronta koirallesi!
 • Vetääkö koirasi hihnassa? 
 • Onko koirallasi rakenteellisia ongelmia? 
 • Harrastatko koirasi kanssa fyysisiä lajeja, kuten agilityä?
 • Onko koirasi näyttelykoira? 
 • Onko koirasi jalostuskoira? 
 • Onko koirasi pidättyväinen ja aristaa vieraan ihmisen kosketusta? 
 • Onko koirallasi eroahdistusta, stressiä, käytösongelmia? 
 • Onko koirallasi kipuja? 
 • Haluaisitko lisätä koirasi hyvinvointia helposti?
koirahieroja hieroo koiran niskaa

Miltä tuntuisi, jos voisit itse ennaltaehkäistä koirasi lihasjännityksien ja kiputilojen muodostumista ja hoitaa jo tulleita lihaskireyksiä?

Jokaista koiraa olisi hyvä käyttää säännöllisesti ammattilaisen hierontahoidossa. Moni koiran omistaja haluaisi kuitenkin myös itse oppia, kuinka voisi turvallisesti hieroa omaa koiraansa.

Hieronnalla saadaan monia hyviä vaikutuksia kehoon. Se rentouttaa, tasapainottaa hermostoa, purkaa lihasjännityksiä ja lievittää kipuja. 


Ennen kaikkea itse tehty hieronta lähentää koiran ja omistajan välistä suhdetta!

Tällä kurssilla näytetään vaihe vaiheelta oman koiran perushieronta venytyksineen, jonka jokainen voi oppia.
 
Saat ohjeet kylkiasennossa, istuen ja seisten tehtäviin hoitoihin.


koirahieroja venyttää koiran etujalkaa

Opit käyttämään hieronnan perusotteita ja tietämään eri otteiden  vaikutuksista. 

Opit monipuolisesti hieronnan vaikutuksista.

Opit, milloin hierontaa ei saa tehdä. 
koirahieroja hieroo koiran selkää

Minkälaiset koirat hyötyvät hieronnasta?


 • Ennaltaehkäisy: Hieronnasta hyötyvät kaikki koirat. Säännöllinen, ennaltaehkäisevä hieronta on kaikista tärkeintä.
 • Rakenteelliset ongelmat:  Koirilla on tänä päivänä paljon rakenteellisia ongelmia, jotka jo itsessään aiheuttavat jumeja ja kiputiloja. Esimerkiksi jalkojen asentovirheet kuormittavat niveliä, jänteitä ja lihaksia ja kiputiloja syntyy helpommin. On paljon erilaisia luustollisia ongelmia ja sairauksia, joiden takia myös lihaksisto ja kehon kaikki muut kudokset rasittuvat.
 • Kisaavat koirat:  Kisakoirille säännöllinen lihashuolto on ihan ehdotonta.  Yksikään ihmisurheilija ei jätä lihashuoltoa väliin. Urheileville koirille pitäisi olla ihan itsestään selvää säännöllinen hieronta. Sen avulla muun muassa ennaltaehkäistään vaurioiden syntymistä, mikä on tärkeää kisakaudella, jottei kaikki treenaaminen ole mennyt hukkaan.
 • Näyttelykoirat:  Näyttelykoirille hyvät liikkeet ovat oleellista pärjäämisen kannalta. Hieronnan avulla saadaan liikeratoja parantumaan.
 • Remmissä vetävät koirat:  Jokaista koiraa, joka vetää remmissä tulisi hieroa. Varsinkin kaulapannan käyttäminen vetävälle koiralle on todella haitallista ja voi aiheuttaa jopa pysyviä vaurioita nikamatasolla ja sitä kautta kroonista kipua. koiralla on ihan samalla tavalla niska-hartiaseudun ongelmia, kuin ihmisillä ja voi olla päänsärkyjä. Eläimen tuntoaistimus on ihan samanlaista kuin meillä ihmisillä.  
 • Käytösongelmat:  Hieronnassa vapautuu hyviä hormoneja, kuten endorfiinia, oksitosiinia ja serotoniinia. Hieronta lisää hyvän olon tunnetta ja rauhoittaa hermostoa. Elimistön stressitaso madaltuu.

   " Selkeät ohjeet, videot havainnollistavat hyvin otteita. Oman koiran hieronta on parantanut yhteistyötä sekä luottamusta koiran ja omistajan välillä. Koiran hyvinvointi on lisääntynyt, kun se nauttii yhteisestä rentouttavasta hetkestä omistajan kanssa. Oman koiran hieronta antaa mielihyvää myös itselle"  

-  Mira  - 

   " Koirani rakenne ei ole paras mahdollinen. Sillä on pitkä selkä ja se menee tosi helposti jumiin. Käytän koiraani parin kuukauden välein hieronnassa ja aina selkä reagoi. Nyt olen hieronut sitä myös itse ja selkä on ollut huomattavasti parempi. "  

-  Jaana - 

   " Minulla on rescuekoira, joka aristaa ihmisten kosketusta. Lisäksi se stressaa tosi paljon vieraissa paikoissa. Olen hieronut sitä ohjeiden mukaan nyt iltaisin ja se nauttii niin paljon. Luulen, että jossain vaiheessa uskallan käyttää koiraani myös ammattihierojalla, kun se on selkeästi alkanut nauttimaan hoidosta  "  

-  Petra - 

Miksi tein tämän koirahierontakurssin ja miksi sinun olisi se hyvä hankkia?

Olen hieronut koiria yli 20 vuotta.  Rakenteelliset ongelmat aiheuttavat koirien lihaksistoon, jänteisiin ja niveliin vääränlaista kuormitusta. Koirien kanssa myös harrastetaan paljon ja osa lajeista, esimerkiksi agility rasittaa tosi paljon lihaksistoa.
 
Lihaskivut ovat koirilla yleisiä
Iso osa koirista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä tuki-ja liikuntaelin ongelmista. Koirat ovat hyviä peittämään kipunsa ja voi olla että omistaja kiinnittää asiaan huomiota vasta, kun koira ei esimerkiksi suostu enää hyppäämään sohvalle tai autoon tai alkaa selkeästi ontumaan.  
Kun koira tulee hierontaan, on monelle omistajalle järkytys, kuinka kipeä hänen koiransa on. Usein erityisesti selkä reagoi. Lihakset kuormittuvat  joka päivä, ja kaikki mitä keholla tekee vaikuttaa niiden toimintaan ja kuntoon. Toki myös ravitsemus vaikuttaa.
 
Säännöllinen hieronta on tärkeintä
Parasta lihaksistolle olisi se, että sitä hoidettaisiin päivittäin. On huomattavasti tehokkaampaa saada 15 minuutin hieronta useamman kerran viikossa, kuin käydä 1-2 kuukauden välein hieronnassa. Ja aika harva käyttää koiraansa edes kahden kuukauden välein hieronnassa. Suurinta osaa  koirista ei ole hierottu koskaan.

Meillä ihmisillä on usein ongelmakohtana niska-hartiaseutu. Hartiat ovat kireät ja särkee, kädet voivat puutua ja myös päätä särkee. Päivittäisellä 15 minuutin hieronnalla voitaisiin ennaltaehkäistä suurin osa näistä vaivoista. Lihakset palautuisivat päivän rasituksesta, kudoksen aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuisi. Kosketuksella on valtava vaikutus kehoon. Myös koirat kärsivät niska-hartiaseudun kireyksistä - varsinkin, jos yhtään vetävät hihnassa!

Haluan kannustaa ihmisiä koskemaan koiriinsa, muutakin kuin silittämällä niitä.
Perushieronta on helppo oppia ja koirasi todella hyötyy siitä. Toki suosittelen myös käyttämään jokaista koiraa säännöllisesti ammattilaisen hoidossa.
Itse tehty hieronta toimii ennaltaehkäisevänä hoitona ja se on kaikista tärkeintä. Lihaksisto pysyy elastisempana ja kehon palautuminen rasituksista tehostuu. Hieronta vapauttaa myös hyviä hormoneja, jotka lievittävät kipuja ja tuovat mielihyvää. Hieronta on helppo tapa parantaa elämänlaatua

koirahieronnan kouluttaja Tiia Mellin koiransa kanssa.

Tiia Mellin

Koulutettu hieroja, eläinhieroja ja kouluttaja, refleksogi, eläinrefleksologi, TouchPoint for Dogs-ohjaaja, akupunktiohoitaja, ayurvedahoitaja.

Kurssin kouluttajana toimii Tiia Mellin, joka on kouluttanut koira-, ja hevoshierojia yli 15 vuotta ja tehnyt työkseen erilaisia kehohoitoja vuodesta 2003 lähtien.

Miten ajauduin koirahieronnan maailmaan

Kiinnostuin koirahieronnasta jo yli 25 vuotta sitten, kun harrastin silloisen koirani vehnäterrieri Robin kanssa agilityä. Siihen aikoihin ei puhuttu ollenkaan esim. koiran lihaksiston lämmittelystä tai jäähdyttelystä fyysisen suorituksen yhteydessä, hieromisesta puhumattakaan. Koirat odottivat usein autossa, otettiin kylmiltään suorittamaan rataa ja takaisin autoon.
 
Robi rakasti hyppäämistä. Silti se alkoi varomaan hyppyjä ja kerran kisoissa kieltäytyi hyppäämästä. Käytimme sen eläinlääkärin tutkimuksissa, jossa kuvattiin lonkat ja selkä. Mitään rakenteellista vikaa ei löytynyt, eläinlääkäri totesi lihasten olevan ihan krampissa. Robi sai kipulääkettä ja apua lihasjumeihin. Aloitin itse vyöhyketerapian ja eläinrefleksologian opinnot ja siitä jatkoin hierontaopintoihin ihmis- ja eläinpuolelle. Hieronta ja ylipäätään kehon huolto vei mukanaan.

Siitä lähtien olen hieronut omia eläimiäni säännöllisesti. Usein ne vaativat hierontaa joka päivä. Koirani olisivat varmasti pöyristyneitä, jos saisivat hierontaa vaikka vain kerran kuussa. Ne rakastavat kosketusta ja tunkevat itseään hoidettaviksi.

Toivoisin, että jokainen koira pääsisi nauttimaan hieronnan hyvää tekevistä vaikutuksista. Haluan kannustaa kaikkia koiran omistajia opettelemaan perushieronnan tekemisen. Jokainen koira on hieronnan arvoinen.


koirahieroja hieroo koiran takajalkaa

Sijoita koirasi hyvinvointiin ja aloita opiskelu jo tänään!

Kurssimateriaalin saat käyttöösi heti ja se on käytössäsi 12 kuukautta.
Voit opiskella rauhassa omaan tahtiin.

 Toivotan ihania yhteisiä hierontahetkiä Sinulle ja koirallesi!

100% Tyytyväisyystakuu
Voit katsoa kurssia viikon ajan, ja jos tuntuu ettet saa siitä mitään hyötyä, saat rahat takaisin.

Osta kurssi tästä

Voisit olla kiinnostunut myös Oman hevosen hieronnan verkkokurssista. Katso lisää tästä