Oman hevosen hierontakurssi

Opi tekemään helppo ja tehokas hieronta hevosellesi

Miltä tuntuisi, jos voisit itse ennaltaehkäistä hevosesi lihasjännityksien ja kiputilojen muodostumista ja hoitaa jo tulleita lihaskireyksiä?
 

Jokaista hevosta olisi hyvä hierotuttaa säännöllisesti ammattilaisen toimesta. Moni hevosen omistaja haluaisi kuitenkin myös itse oppia, kuinka voisi turvallisesti hieroa omaa hevostaan.
 
Hieronnalla saadaan monia hyviä vaikutuksia kehoon. Se rentouttaa, tasapainottaa hermostoa, purkaa lihasjännityksiä ja lievittää kipuja. Ennen kaikkea itse tehty hieronta lähentää hevosen ja omistajan välistä suhdetta!

Miten hieronta auttaa hevostasi?


  • Säännöllinen lihasten hieronta ennaltaehkäisee vakavampien vammojen syntymistä.
  • Kireät lihakset altistavat kehoa virheasennoille, jolloin jänteet ja nivelet ylikuormittuvat.
  • Hieronta auttaa hevosen kehoa palautumaan rasituksesta.
  • Hieronta aktivoi verenkiertoa ja lymfanestekiertoa.
  • Hieronta tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa.
  • Hieronnassa erittyy hyviä hormoneja, kuten kipua lievittävää endorfiinia, mielihyvähormoni serotoniinia ja kiintymyshormoni oksitosiinia. Aivojen hyvinvointi on riippuvainen riittävästä mielihyvähormonien määrästä.
  • Hieronta lievittää kehon ja mielen stressiä. Hevosten stressi voi ilmetä lihasjännityksenä ja käytösongelmina. Hieronta tarjoaa rentouttavan hetken hevoselle, vähentäen stressitasoja ja edistäen henkistä hyvinvointia. Rentoutunut mieli auttaa myös uusien asioiden oppimisessa. 

Tällä kurssilla näytetään vaihe vaiheelta oman hevosen perushieronta, jonka jokainen voi oppia.

Hieronnan lisäksi näytetään mobilisoivia tekniikoita, joiden avulla saa lisättyä kehon liikkuvuutta.


Opit käyttämään hieronnan perusotteita ja tietämään eri otteiden vaikutuksista.
 
Opit monipuolisesti hieronnan vaikutuksista.  

Opit, milloin hierontaa ei saa tehdä.  

Opit tärkeitä perustietoja hevosen anatomiasta.

Opit hevosen kivusta ja sen hoidosta.

 "Selkeä ja informatiivinen kurssi. Näytettyjä ohjeita oli helppo seurata. Teoria ja käytäntö tukivat hyvin toisiaan. Oli ihana huomata, miten paljon hevoseni nautti hieronnasta vaikka en ole koskaan aikaisemmin hieronut sitä itse. " 

- Noora -

 "Kiitokset tästä kurssista. Oli hyvä, kun hierontakaavaa toistettiin uudelleen ja uudelleen. Jäi hyvin mieleen. " 

-  Johanna -

 "Olipa hyvä, että löysin tämän kurssin. Hevoseni tarvitsee säännöllistä hierontaa. Kurssin ohjeiden avulla olen nyt itsekin uskaltanut alkaa sitä hieromaan ja me molemmat tykkäämme " 

-  Anne -

Mistä tietää, että hevonen tarvitsee hierontaa?

  • Muutokset käyttäytymisessä: Jos hevosen käytös muuttuu, on se usein merkki siitä, että jotain on vialla. Jos hevonen muuttuu ärtyneeksi, kieltäytyy yhteistyöstä tai näyttää levottomalta, voi se olla merkki epämukavuudesta tai kivusta. Hevonen voi esimerkiksi alkaa aristamaan satulavyön kiristämistä.
  • Suorituskyvyn lasku: Hevosen suorituskyvyn lasku liikutuksessa voi viitata lihasjännitykseen tai epämukavuuteen. Jos hevonen ei suoriudu odotetulla tasolla, hieronta voi olla hyödyllinen keino parantaa sen fyysistä kuntoa ja suorituskykyä.
  • Palautuminen liikutuksen jälkeen: Ratsastuksen ja ajamisen jälkeen hevosen lihakset saattavat tarvita erityistä huolenpitoa. Jos hevonen palautuu hitaasti harjoituksesta, hieronta auttaa palauttamaan lihasten joustavuuden ja nopeuttamaan toipumista.
  • Reagointi kosketukselle: Jos hevonen tuntuu olevan erityisen herkkä kosketukselle tietyillä alueilla, on se usein merkki lihasjännityksestä.
  • Stressi: Stressi voi ilmetä monin tavoin hevosilla, ja se johtaa helposti lihasjännitykseen. Jos hevonen on ärtynyt, stressaantunut tai näyttää jatkuvasti huolestuneelta, hieronta voi auttaa rentoutumisessa ja lievittämään stressiä.
  •  Vääränlaiset varusteet: Epäsopivat varusteet ovat hyvin yleinen syy hevosen lihasongelmiin. Huonosti istuva satula aiheuttaa vääränlaista painetta selän lihaksistoon ja selkärankaan. Satulan tulee istua hevosen selkään oikein ja tarjota riittävästi tukea sekä liikkumavaraa. Satula, joka puristaa tai painaa väärille alueille, aiheuttaa lihaskireyttä, epämukavuutta ja kipua. Hevonen ei pysty käyttämään liikkeessä kehoaan oikein, mikä johtaa vääränlaiseen liikemalliin. Sopimattomat tai liian voimakkaat kuolaimet voivat aiheuttaa vastustusta hevosessa. Hevonen saattaa reagoida puristamalla suutaan kiinni, pään heittelyllä tai muilla käyttäytymisen muutoksilla. Kuolaimet voivat aiheuttaa suun ja leuan alueelle jopa vaurioita. Epäsopivat kuolaimet voivat myös vaikuttaa negatiivisesti hevosen purentaan ja purentavoiman tasapainoon. Hevonen reagoi  epäsopiviin kuolaimiin usein muuttamalla pään ja kaulan asentoa yrittäessään paeta kuolaimen painetta. Tämä aiheuttaa ongelmia lihaksistoon. Jännitys ilmenee usein kireyksinä kaulan- ja lapa-alueen lihaksistossa.

Miksi tein tämän kurssin ja miksi sinun olisi se hyvä hankkia?

Olen hieronut hevosia ja kouluttanut hevoshierojia 20 vuotta. Me ihmiset aiheutamme hevosille suurimman osan niiden kehollisista ongelmista. Hevosen kehoa ei ole tarkoitettu kantamaan mitään tai vetämään taakkaa. Paino selässä tai perässä aiheuttaa aina kudosrasitusta, vaikka käytettävät varusteet olisivat kuinka hyviä tahansa.

Hevosen liikkuminen on muuttunut vankeuden myötä
Luonnossa hevonen on lähes koko ajan pienessä liikkeessä ravintoa etsien. Hevonen liikkuu ravinnon perässä keskimäärin 12-20km päivässä. Suurin osa liikkeestä on rauhallista käyntiä, tarvittaessa pieniä ravi- ja laukkaspurtteja.
 
Vankeudessa suurin osa hevosen ajasta menee seisomiseen. Liikutus on usein nopeatempoista ja ihmisen kontrolloimaa. Varusteet aiheuttavat kehoon jännitystiloja ja kudospainetta. Hevosen lihaksiston pitää kehittyä kestämään ihmisen aiheuttama rasitus.

Lähes jokaisella hevosella on lihasjännityksiä
Harvassa on ne hevoset, joiden kehossa ei ole lihasjännityksiä. Hyvin monella reagoi selän ja kaulan alueen lihaksisto, eli juuri ne alueet, joihin varusteet aiheuttavat painetta. Koska me ihmiset haluamme käyttää hevosia omiin tarpeisiimme, olemme me myös velvollisia huolehtimaan, että niiden kehot kestävät ilman kipua.

Säännöllinen hieronta on tärkeintä

Hieronta on erittäin tehokas tapa purkaa kehon jännityksiä ja tuoda hyvää oloa. On tärkeää käyttää hevosella kehonhuollon ammattilaisten palveluja, mutta sen lisäksi on hyvä opetella itse tekemään perushoitoa. Jännitystiloja syntyy päivittäin ja niiden säännöllinen purkaminen tuo parhaat tulokset. Voit hyvin antaa hevosellesi hierontaa pienen hetken vaikka joka päivä.

Tiia Mellin

Koulutettu hieroja, eläinhieroja ja kouluttaja, refleksologi, eläinrefleksologi, Equine TouchPoint Therapy - tason 1. ohjaaja, akupunktiohoitaja, ayurvedahoitaja.

Kurssin kouluttajana toimii Tiia Mellin, joka on kouluttanut koira-, ja hevoshierojia 20 vuotta ja tehnyt työkseen erilaisia kehonhoitoja vuodesta 2003 lähtien. 

Usein kysytyt kysymykset

Hieronta parantaa hevosen liikkuvuutta, auttaa ehkäisemään lihasjännityksiä ja edistää palautumista sekä fyysisesti että henkisesti. Hieronta tukee yleistä hyvinvointia ja suorituskykyä. Hieronta rentouttaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja voi auttaa ehkäisemään vammoja, mikä tekee siitä tärkeän osan hevosen kokonaisvaltaista huoltoa.

Kun osaat hieroa hevosesi itse, pystyt säännöllisesti tarkkailemaan sen lihaksistoa, reagoimaan pieniin jännityksiin ajoissa ja tukemaan hevosen kokonaisvaltaista terveyttä. Lisäksi hierontahetki tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden rakentaa syvempi yhteys hevoseesi.

Useimmille hevosille hieronta on turvallista, mutta joissakin tilanteissa – esimerkiksi akuuttien vammojen, tulehdusten tai kroonisten sairauksien kohdalla – on hyvä konsultoida eläinlääkäriä ennen hierontaa.  Kurssilla käymme läpi hieronnan vasta-aiheet, eli milloin hevosta ei ole hyvä hieroa.

Hierontatarve vaihtelee hevosen aktiivisuuden ja tarpeiden mukaan. Kilpahevoset ja aktiivisesti liikkuvat hevoset hyötyvät hieronnasta useammin, esimerkiksi viikoittain, kun taas kevyemmässä käytössä oleville hevosille kuukausittainen hieronta voi riittää. Tärkeintä on kuitenkin aina ennaltaehkäisevä hieronta vaikkei hevosellasi olisikaan juuri nyt akuuttia hieronnan tarvetta. 

Ehdottomasti! Kurssi on suunniteltu niin, että aiempaa hierontakokemusta ei tarvita. Kurssilla opetetaan askel askeleelta, kuinka voit toteuttaa turvallisia ja tehokkaita hierontatekniikoita. Saat selkeät ohjeet ja videot, jotta voit olla varma, että teet hieronnan oikein. Kurssin tavoitteena on antaa sinulle varmuutta ja taitoa hieroa omaa hevostasi turvallisesti.

Tämän kurssin hankkiminen on sijoitus hevosesi hyvinvointiin.
 Aloita opiskelu jo tänään!

Kurssimateriaali on käytössäsi 12 kuukautta.
Voit opiskella rauhassa omaan tahtiin.
 
 Toivotan ihania yhteisiä hierontahetkiä Sinulle ja hevosellesi!

100% Tyytyväisyystakuu
Voit katsoa kurssia 2 viikon ajan ostohetkestä, ja jos tuntuu ettet saa siitä mitään hyötyä, saat rahat takaisin.

Osta kurssi tästä

12 kuukauden kurssi

65

  • Hinta Sinullle vain

Aloita heti!

Haluaisitko oppia klassinen hieronnan perusotteet ja kuinka niitä käytetään hevosen hieronnassa?
Tästä saat ilmaisen opasvideon!

Voisit olla myös kiinnostunut Oman koiran hieronnan verkkokurssista. Katso lisää tästä