Oman hevosen hierontakurssi

Opi tekemään helppo ja tehokas hieronta hevosellesi

Miltä tuntuisi, jos voisit itse ennaltaehkäistä hevosesi lihasjännityksien ja kiputilojen muodostumista ja hoitaa jo tulleita lihaskireyksiä?
 

Jokaista hevosta olisi hyvä hierotuttaa säännöllisesti ammattilaisen toimesta. Moni hevosen omistaja haluaisi kuitenkin myös itse oppia, kuinka voisi turvallisesti hieroa omaa hevostaan.
 
Hieronnalla saadaan monia hyviä vaikutuksia kehoon. Se rentouttaa, tasapainottaa hermostoa, purkaa lihasjännityksiä ja lievittää kipuja. Ennen kaikkea itse tehty hieronta lähentää hevosen ja omistajan välistä suhdetta!

Miten hieronta auttaa hevostasi?

  • Säännöllinen lihasten hieronta ennaltaehkäisee vakavampien vammojen syntymistä
  • Kireät lihakset altistavat kehoa virheasennoille, jolloin jänteet ja nivelet ylikuormittuvat
  • Hieronta auttaa hevosen kehoa palautumaan rasituksesta
  • Hieronta aktivoi verenkiertoa ja lymfanestekiertoa
  • Hieronta tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa
  • Hieronnassa erittyy hyviä hormoneja, kuten kipua lievittävää endorfiinia, mielihyvähormoni serotoniinia ja kiintymyshormoni oksitosiinia. Aivojen hyvinvointi on riippuvainen riittävästä mielihyvähormonien määrästä. 

Tällä kurssilla näytetään vaihe vaiheelta oman hevosen perushieronta, jonka jokainen voi oppia.

Hieronnan lisäksi näytetään muutamia mobilisoivia tekniikoita, joiden avulla saa lisättyä kehon liikkuvuutta.


Opit käyttämään hieronnan perusotteita ja tietämään eri otteiden vaikutuksista.
 
Opit monipuolisesti hieronnan vaikutuksista.  

Opit, milloin hierontaa ei saa tehdä.  


 "Selkeä ja informatiivinen kurssi. Näytettyjä ohjeita oli helppo seurata. Teoria ja käytäntö tukivat hyvin toisiaan. Oli ihana huomata, miten paljon hevoseni nautti hieronnasta vaikka en ole koskaan aikaisemmin hieronut sitä itse. " 

- Noora -

 "Kiitokset tästä kurssista. Oli hyvä, kun hierontakaavaa toistettiin uudelleen ja uudelleen. Jäi hyvin mieleen. " 

-  Johanna -

 "Olipa hyvä, että löysin tämän kurssin. Hevoseni tarvitsee säännöllistä hierontaa. Kurssin ohjeiden avulla olen nyt itsekin uskaltanut alkaa sitä hieromaan ja me molemmat tykkäämme " 

-  Anne -

Miksi tein tämän kurssin ja miksi sinun olisi se hyvä hankkia?

Olen hieronut hevosia yli 20 vuotta ja kouluttanut hevoshierojia 15 vuotta. Me ihmiset aiheutamme hevosille suurimman osan niiden kehollisista ongelmista. Hevosen kehoa ei ole tarkoitettu kantamaan mitään tai vetämään taakkaa. Paino selässä tai perässä aiheuttaa aina kudosrasitusta, vaikka käytettävät varusteet olisivat kuinka hyviä tahansa.

Hevosen liikkuminen on muuttunut vankeuden myötä
Luonnossa hevonen on lähes koko ajan pienessä liikkeessä ravintoa etsien. Hevonen liikkuu ravinnon perässä keskimäärin 12-20km päivässä. Suurin osa liikkeestä on rauhallista käyntiä, tarvittaessa pieniä ravi- ja laukkaspurtteja.
 
Vankeudessa suurin osa hevosen ajasta menee seisomiseen. Liikutus on usein nopeatempoista ja ihmisen kontrolloimaa. Varusteet aiheuttavat kehoon jännitystiloja ja kudospainetta. Hevosen lihaksiston pitää kehittyä kestämään ihmisen aiheuttama rasitus.

Lähes jokaisella hevosella on lihasjännityksiä
Harvassa on ne hevoset, joiden kehossa ei ole lihasjännityksiä. Hyvin monella reagoi selän ja kaulan alueen lihaksisto, eli juuri ne alueet, joihin varusteet aiheuttavat painetta. Koska me ihmiset haluamme käyttää hevosia omiin tarpeisiimme, olemme me myös velvollisia huolehtimaan, että niiden kehot kestävät ilman kipua.

Säännöllinen hieronta on tärkeintä

Hieronta on erittäin tehokas tapa purkaa kehon jännityksiä ja tuoda hyvää oloa. On tärkeää käyttää hevosella kehonhuollon ammattilaisten palveluja, mutta sen lisäksi on hyvä opetella itse tekemään perushoitoa. Jännitystiloja syntyy päivittäin ja niiden säännöllinen purkaminen tuo parhaat tulokset. Voit hyvin antaa hevosellesi hierontaa pienen hetken vaikka joka päivä.

Tiia Mellin

Koulutettu hieroja, eläinhieroja ja kouluttaja, refleksologi, eläinrefleksologi, Equine TouchPoint Therapy - tason 1. ohjaaja, akupunktiohoitaja, ayurvedahoitaja.

Kurssin kouluttajana toimii Tiia Mellin, joka on kouluttanut koira-, ja hevoshierojia yli 15 vuotta ja tehnyt työkseen erilaisia kehonhoitoja vuodesta 2003 lähtien. 

Tämän kurssin hankkiminen on sijoitus hevosesi hyvinvointiin.
 Aloita opiskelu jo tänään!

Kurssimateriaali on käytössäsi 12 kuukautta.
Voit opiskella rauhassa omaan tahtiin.
 
 Toivotan ihania yhteisiä hierontahetkiä Sinulle ja hevosellesi!

100% Tyytyväisyystakuu
Voit katsoa kurssia viikon ajan, ja jos tuntuu ettet saa siitä mitään hyötyä, saat rahat takaisin.

Osta kurssi tästä

Voisit olla myös kiinnostunut Oman koiran hieronnan verkkokurssista. Katso lisää tästä